Máte obľúbené raňajky?
Ja zbožňujem také tie klišé raňajky ako z romantického filmu. (áno viem, brutálne originálne) Z rúry vytiahnutý čerstvý, chrumkavý croissant, v miske jahody, čučoriedky, banán, voňavá káva, ach. Celý tento skvost prinesený na krásnom drevenom stolčeku, s kvetinkou a milým odkazom na dnešný deň.
Tak to sa mi ešte nestalo. (ale už mám pripravené prianie na narodeniny 😀 )
Domáca Lúčina je už zaradená v kategórii odterazmusíbyťvždyvchladničke.
Nátierku si môžte dochutiť podľa seba a pridať rôzne bylinky alebo ju urobiť neochutenú a použiť napríklad do tiramisu ako náhradu mascarpone.
(Recept som objavila v knihe Moje skvelé jedlo od Lucie Súkeníkovej)
Pripravíme si:
400g bieleho smotanového jogurtu
250g kyslej smotany
kúsoček soli
Voliteľné:
kôpor
rôzne bylinky
cesnak
alebo urobiť neochutenú a nesolenú verziu
Pomer smotanového jogurtu a smotany nie je podstatný. Lúčinu môžete robiť aj v menších dávkach a vždy sa Vám vydarí.
Smotanu aj jogurt spolu zmiešame a prelejeme do sitka vystlaného utierkou alebo viacerými vrstvami gázy a vložíme do nádoby kde bude môcť srvátka odtekať.
Odložíme na noc do chladničky a ráno sa môžeme tešiť na raňajky 🙂
Nech chutí! 🙂
A krásny týždeň prajem.
♡
Vdaka za rychly a jednoduchy recept. Je vynikajuuuca ❤❤. Rocny syncek s nou zjedol cely krajec chleba 😀.
LikeLike